2017 m. gegužės 4 d., ketvirtadienis

Pradedame žaisti statybas

Sodo namelio rekonstrukcija prasideda čia.

Kažkur Vilniaus pakrašty, prie ežerų žalių nuo seno stovi trobelė, sodu visų vadinta, tik va be kailių šiltų ir kojų sausų :( O džiaugsmo ji teikė marias ne vienai "sodininkų" kartai... Oi, apie ką gi aš čia? Ogi apie dar vieną sodo namelio atnaujinimą.

Taigi namelis: 6x6m., vieno aukšto su mansarda mūrinis sodo namelis, dar sovietmečiu statytas. Mūras pusantros plytos, rūsys po visu namu iš pamatinių blokų. Prilipdytas priestatas su sandėliuku, WC ir dušu. Yra krosnis bulviniams blynams išsikepti. Va taip va atrodo:


Ko žmogus gali daugiau norėt? Ogi ir žiemą tų blynų išsikept ir po nevykusios jų partijos nesušalęs į WC sulakstyt ;) Kažkas tokio:

4 komentarai:

  1. Viskas gražiai ;)
    patarimas dėl stoglangio: dėkit didesnį, nes kaina nuo dydžio beveik nepriklauso.
    Arba išvis nedėkit - namukas mažas. Kaip irzliai sakė pažįstamas stogdengys: "Stoglangis tai skylė stoge - aš nedėsiu, įsistatyk pats" ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už patarimą. Stoglangis ten labiau reikalingas tam, kad laiptinė kažkiek natūraliai būtų apšviesta. Stoglangis į šiaurinę pusę, tad per daug šviesos iš jo ir nesitikime. Bus aiškiau eigoje, gal ir visai atsisakysim

      Panaikinti
  2. Pas mane mansardinis aukštas, tai be stoglangių būtų labai tamsu (kai žiemą stipriai užsninga juos, tai pasijaučia iškart). Tuo pačiu man bent jau stoglangiai yra gražu, prideda jaukumo. Stoglangis iškart virš galvos yra, bet nesijaučia absoliučiai jokio temperatūrų skirtumo, nors modelis gan senas tik dviejų stiklų. Bet. Kaip 5 stoglangių naudotojas galiu pasakyt, kad jei yra galimybė nedėti stoglangių, tai nedėkit. Ne dėl to, kad sušalsit ar panašiai, bet tiesiog tai yra papildoma probleminė vieta stoge. Tvarkingai užbaigti visus stogo ir stogo/sienų mazgus ir taip kainuoja daug laiko ir pastangų. Geriau padarykit apšvietimą laiptų. Gausis pigiau ir paprasčiau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras pastebėjimas. Galbūt tikrai neskubėsime dėti stoglangio - turime dar laiko pamąstymams

      Panaikinti